Yüzme havuzu bakımı, profesyonel olmayan kişler için ezici bir görev gibi görünebilir. Çünkü havuz bakımında kullanılan tüm kimyasallar ve test kitleri genellikle göz korkutur, ancak gerekli sarf malzemeler alındıktan ve bir uzman eşliğinde uygun olan temizleme programı izlendikten sonra, havuz bakımı çok da zor olmayacaktır. Dezenfeksiyonu sağlanmış ve steril yüzme koşulları sağlanmış bir havuzda yüzmek için, havuz bakımında uygulanması gereken bazı adımlar vardır.
havuz (8)
Mevcut havuzlarınızın tüm bakım süreçlerini uzman ekibimiz eşliğinde yerinde tespit gerçekleştirerek planlayabilir, ihtiyacınız olan bakımları periyodik olarak gerçekleştirebiliriz. Alanında profesyonel olan Yörünge Havuz ekibi eşliğinde talep edeceğiniz sıklıkta havuzunun bakımı ve kimyasal ihtiyaçları konusunda çözüm üretebilir, birlikte kurgulayacağımız planlama eşliğinde bakım işlemlerini gerçekleştirebiliriz.

11 Adımda Havuz Bakımını Nasıl Yapıyoruz?

1

Öncelikle klorlama yöntemininin belirlenmesi gerekir. Çünkü havuz bakımında klor kullanımı gereklidir.

1

2

Test ekipmanı tedarik edilmelidir. Uygun havuz bakımının önemli bir yönü, alkalinite, pH, kalsiyum sertliği ve klorun ne kadar sıklıkta test edildiğidir. Yörünge havuz tüm havuz malzemeleriyle, temel ve gelişmiş test ekipmanlarını kolaylıkla temin edebileceğiniz en doğru adrestir.

2

3

Bir temizleyici satın alınmalıdır. Tüm havuzlarda motorlu havuz temizleyici kullanılır. Havuz temizleyicileri üç farklı tiptedir. Bu yüzden havuz için hangi temizleyicinin en iyisi olduğuna karar verilmesi gerekir.

3

4

Bir sıyırıcı ve fırça temin edilmelidir. Sıyırıcı ve fırça sistemi, havuz temizleyicisi tarafından toplanmayan pislik ve lekeler içindir.

4

5

Kimyasallar satın alınmalıdır. Havuz kimyasalları satın alınırken, mutlaka bir uzman yardımı alınmalıdır. Çünkü havuz kimyasalları, havuz kullanıcılarının sağlığı için sorunlara yol açabilecek ciddi kimyasallardır. Yörünge havuzda klor, kalsiyum, alkalinite stabilizatörü, yosun ve alg önleyiciler, brom tabletler ve daha pek çok havuz kimyasalını uzman ekip yardımıyla temin edebilirsiniz.

5

6

Havuz temizleyicisi haftada bir kez kullanılmalıdır. Bu, havuza eklenmesi gereken kimyasal miktarını azaltır. Her kullanım sonrasında, temizleyicinin filtresi mutlaka kontrol edilmeli ve temizlenmelidir.

6

7

Havuz filtresinin temizliği ve bakımı yapılmalıdır. Üç farklı filtre türü vardır: Kartuş, kum ve diatomlu toprak. Her filtre tipi farklı temizleme teknikleri gerektirir. Her filtre için sistemin kapalı olduğundan ve filtreden tüm havanın alındığından emin olunmalıdır. Filtre temizliğini sezon başında yapmak en iyisidir. Havuz filtrelerinin temizliğinde mutlaka uzman yardımı alınmalıdır.

7

8

Havuz dengelenmelidir. Haftada yaklaşık bir kez, havuzun uygun kimyasal seviyelere sahip olduğundan emin olmak için kimyasal test kiti kullanılmalıdır. Üç ana testin kontrol edildiğinden emin olmak gerekir: pH, alkalinite ve kalsiyum sertliği. Bu kontrolleri düzenli olarak yaptırmak havuz malzemelerinin ömrünü uzatır. Ayrıca havuzu kullananlar için güvenli bir alan yaratır.

8

9

Havuz klorlanmalıdır. Güvenli seviyeler için klor seviyesi 1 ila 4 ppm arasında olmalıdır. Klor tozu ya da sıvı klor kullanılabilir. Klor kullanıldığında dikkatli olunmalı; eldiven ve koruyucu gözlük takılarak güvenlik sağlanmaldır.

9

10

Havuz şoklanmalıdır. Havuz şoku haftalık yapılmalıdır. Bu, bulutlu suyu, klor kokusunu, göz tahrişini giderebilir ve gelecekte oluşabilecek sorunların ortaya çıkmasını önleyebilir. Temel bir şok veya çok fonksiyonlu bir şok ürünü kullanılabilir.

10

11

Alg ve yosun önleyici kullanılmalıdır. Şiddetli bir yağmur sonrasında milyonlarca mikroskobik bitki organizması havuza girerek yosun oluşturabilir. Bu sorun engellenmezse, filtre tıkanır, su sirkülasyonu düşer ve havuz kimyasallarının etkinliği azalır.

11

Havuz bakımı, havuz kimyasalları ve havuz inşaatı gibi ihtiyaçlarınız için sizi arayalım

Sizi Arayalım